AOZ Blog

Ohnee, ik heb te maken met een belangenverstrengeling!?

 

Belangenverstrengeling

Wanneer een persoon meerdere belangen dient die zodanig op elkaar van invloed kunnen zijn dat integriteit naar het ene of het andere belang in twijfel kan worden getrokken spreekt men van belangenverstrengeling. Ook wel belangenvermenging genoemd.

Evenals in het bedrijfsleven  wordt vooral bij beroepen in rechtspraak, financiën, politiek of andere vormen van (volks) vertegenwoordiging  een grote mate van integriteit verwacht. Belangenverstrengeling kan de geloofwaardigheid van een bedrijf of beroep(groep) ernstig schaden. Daarom is bij verantwoordelijke functies de verplichting ingeroepen  nevenfuncties te registreren in openbare registers.

Een achtergrondonderzoek toont (geregistreerde) nevenfuncties van personen. Indien de persoon als bestuurder/ commissaris of aandeelhouder betrokken is bij één of meerdere bedrijven zal dit onmiddellijk uit de verschillende doorgespitte databases naar voren komen en aantonen of er sprake is van een Conflict of Interest. Verplichte melding of niet, in onze maatschappij en ons bedrijfsleven geldt een ongeschreven regel die voorschrijft nevenfuncties te melden.

Belangenverstrengeling is “Not Done”. Wel zo integer.

Op 13-05-2024 door Aad Schalke

 
Logo AchtergrondOnderzoek.nl
Logo AchtergrondOnderzoek.nl

Eenmalig persoonsinformatie opvragen? Klik hieronder op de buttons.Mochten er nog vragen zijn dan kun je contact met ons opnemen op telefoonnummer 076 74 10 100 of via onze contactpagina.