AOZ Blog

Integriteit

 

Iedereen heeft er de mond vol van. Integriteit speelt een grote rol in onze samenleving. Het ene na het andere geval van integriteitschending  wordt blootgelegd. Bestuursleden en andere functionarissen die verleidingen niet kunnen weerstaan en belangenverstrengeling zorgvuldig wegmoffelen. Het lijkt aan de orde van de dag als we het nieuws erop naslaan.

Verborgen agenda

Integriteit, rechtschapenheid of onkreukbaarheid wil zeggen dat een persoon eerlijk en oprecht is en niet omkoopbaar. Hij of zij is betrouwbaar. Zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. Een integer persoon heeft geen verborgen agenda en veinst geen emoties. Deze persoon zal zich niet inlaten met zaken die niet door de beugel kunnen. Bij integriteit gaat het om meer dan alleen het aannemen van zakelijke geschenken en etentjes.

In de naam van de Vader….

In Roermond kwam recent aan het licht dat de penningmeester van de parochie ‘Heilige Christoffel en Heilige Geest’ een bedrag van 750.000 Euro heeft weten te verduisteren. Via derdenrekeningen sluisde hij dit enorme bedrag door. Het kerkbestuur is aangeslagen en berooid. Deze heer is duidelijk niet erg integer geweest.

Klokkenluider

In bovengenoemd geval heeft de persoon zelf opgebiecht. Waarschijnlijk kreeg hij gewetenswroeging en dat is weer wel een teken van integriteit. In sommige andere gevallen spelen klokkenluiders een sleutelrol. Vaak met gevaar voor behoud van eigen baan melden zij misstanden binnen hun bedrijf of organisatie. Daarnaast vangt u misschien zelf signalen op of vertelt uw onderbuikgevoel dat er iets niet klopt. Nader achtergrondonderzoek is dan gewenst om de financiële en imagoschade te beperken en liefst voorkomen.

Screening

Een goed integriteitbeleid voorkomt integriteitschendingen binnen uw bedrijf. In een bedrijf waar openheid en oprechtheid de bedrijfscultuur  vormt wordt beter gepresteerd waardoor uw bedrijf of organisatie gezonder zal zijn. Periodiek screenen en monitoren is dan ook een belangrijk middel in uw bedrijfsvoering . Wij, van achtergrondonderzoek.nl,  zijn u hierbij graag van dienst.

 

Op 15-09-2015 door Nathalie Schalke

 


Share on facebook


Laatste update 23-12-2014 11:56:59
Logo AchtergrondOnderzoek.nl
Logo AchtergrondOnderzoek.nl

Eenmalig persoonsinformatie opvragen? Klik hieronder op de buttons.
Persoonsinformatie kost €
100,-
.


Mochten er nog vragen zijn dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 076 - 74 10 100 of via onze contactpagina.