AOZ Blog

Interne criminaliteit

 

Wanneer één van jouw werknemers iets teveel werk mee naar huis neemt zoals laptops, telefoons, kopieerpapier, nietjes of pennen dan is er zonder omhaal sprake van diefstal en dus interne criminaliteit. Als de werknemer overboekingen doet naar dubieuze rekeningen op één van zijn aliassen is het ook meteen duidelijk dat er sprake is van strafbare feiten. Zo’n werknemer is niet goed voor jouw bedrijf en mag meteen zijn biezen pakken. Interne criminaliteit kan dus kleine ‘onschuldige’ vormen aannemen, maar zeker ook grote vormen met ernstige gevolgen van dien.

Maar wat als er onder jouw werknemers types zijn die tijd en geld besparende diensten, oplossingen of tools resoluut afwijzen omdat ze bang zijn hun eigen zo gekoesterde functie te verliezen? Niemand ziet zichzelf graag overbodig worden. Dat is begrijpelijk. Valt belemmeren of zelfs weerhouden van ontwikkeling en efficiency onder interne criminaliteit of kan het afgedaan worden als menselijke drang tot lijfbehoud? Het is feitelijk je reinste sabotage……

AOZ.nl want feiten zijn feiten!

Lees ook onze Whitepaper over Interne criminaliteit voor meer informatie hierover.

Op 09-04-2024 door Aad Schalke

 




Logo AchtergrondOnderzoek.nl
Logo AchtergrondOnderzoek.nl

Eenmalig persoonsinformatie opvragen? Klik hieronder op de buttons.







Mochten er nog vragen zijn dan kun je contact met ons opnemen op telefoonnummer 076 74 10 100 of via onze contactpagina.